2 Mayıs 2019 Perşembe

Seni Seven Ölsün (12+)



Konu: Tılsım etkisindeki bir Karadeniz köyünde sevenler bir türlü kavuşamazlar. Yıllardır birbirine düşman iki ailenin çocukları Ilgaz ve Bulut tılsımı bozmak için harekete geçerler.


Yapım: 2016 / Türkiye
Tür: Komedi, Romantik, Fantastik, Yerli


Yönetmen: Cem Tabak
Senarist: Şeyda Delibaşı
Oyuncular: Hüseyin Avni Danyal, Alper Saldıran, Fulya Zenginer


Yorum: Olaylar köyde bir cenazeyi gömecek yer kalmamasıyla başlıyor. Cenazeyi gömmek için çare arayan halk, bir yandan da komik olaylara tanık oluyor. En son gömecekleri zaman da köyleri için önemli bir gerçeği öğreniyorlar.


Kıyıda köşede kalmış bir film. Müzikleri harika. Mükemmel diyemem ama gülmek için kesinlikle izlenir. Bazı oyuncuların yapmacık şiveleri kulakları tırmalıyor. Türk komedi filmi olunca küfür almış başını gitmiş. Patlayan silahlar görülüyor. Sevmeyen için sürekli bir içki muhabbeti mevcut. Cesedini açıkça görmediğimiz, sürekli ortalarda gezdirilen bir ölü var. Ölüm üzerine komik diyaloglar mevcut. İki genç arasında romantik bakışmalar ve anlar var.


Karadeniz filmi izlemek isteyen için güzel bir seçenek. Bazı karakterler ve diyalogları komik. Manzaralar çok güzel. Güzel siyasi göndermeleri var. Sevgi, dostluk, barış gibi güzel temalar işlenmiş. İyi bir oyuncu kadrosu olan bu filmi güzel bir hikâye izlemek isteyenlere tavsiye ederim.




Filmin içerik dereceleri:
Cinsellik: 1/5
Şiddet/Korku: 1/5
Dil: 4/5




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder