16 Mayıs 2019 Perşembe

Kokuriko-zaka Kara (Tepedeki Ev) (9+)



Konu: 1960’larda geçen öyküde Umi Matsuzaki isimli liseli kız annesi uzakta çalıştığı için dededen kalma evin tüm işlerini üstlenmiştir. Savaşta kaybettiği babasını her gün göndere çektiği işaret bayraklarıyla beklemektedir. Okullarındaki tarihi kulüp binasının yıkılmasını istemeyen Shun Kazama ve arkadaşlarına yardım ederken ailesi hakkında bilmediği gerçekler ortaya çıkar.


Yapım: 2011 / Japonya
Tür: Anime, Romantik, Dram


Yönetmen: Gorô Miyazaki
Senarist: Tetsurô Sayama, Hayao Miyazaki


Yorum: Miyazaki ustanın da katkılarının bulunduğu yönetmenliğini Miyazaki’nin oğlunun yaptığı Studio Ghibli yapımı bir anime.


Film romantik bir zemin üzerine oturtulmuş ancak olaylar sadece bununla ilerlemiyor. İki liselinin birlikte bisiklete binmesi, ele ele tutuşması, kardeş olabilecekleri ihtimali varken birbirlerine aşklarını itirafları var. Karşı cinsle alakalı konuşmalarda karakterlerin yüzü kızarıyor. Bunlar dışında bir iki yerde argo ifade var. İki babanın Kore Savaşı’nda öldüğü anlatılıyor. Baba hassasiyeti olan çocuklar için uygun olmayabilir. Bir genç yüksekten su dolu bir havuza atlıyor ve elini incitiyor. Birkaç yerde bağrışma ve tartışmalar var. Sigara ve içki içilen ortamlar gösteriliyor.


İngilizce’de From up on Poppy Hill bilinen film huzurlu ve sıcacık bir yapım. Olaylar dikkatli izlenmezse biraz kafa karıştırabilir. Tarihi güzellikleri korumanın önemi ve sorumluluk sahibi bir genç kızın örnek davranışları verdiği mesajlardan. Müzikleri ve özellikle de kapanış şarkısıyla çok güzel. İzlerken orada yaşamak isteyeceksiniz.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 2/5
Şiddet/Korku: 1/5
Dil: 1/5




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder