23 Mayıs 2019 Perşembe

The Kid (Yumurcak) (8+)



Konu: Edna doğum yaptıktan sonra kocası onu terk eder. O da çocuğu sokağa bırakır ve ona fakir mahalle Serseri’si Charlie Chaplin bakmaya başlar. Yumuşacık kalpli baba ve kızının arasındaki bağ yıllar yılı güçlenir. Ancak bir gün çocuğun biyolojik babası olmamasının gerçekliğiyle karşı karşıya gelir.


Yapım: 1921 / ABD
Tür: Komedi, Dram, Sessiz


Yönetmen: Charlie Chaplin
Senarist: Charlie Chaplin
Oyuncu: Charles Chaplin, Edna Purviance, Jackie Coogan


Yorum: Kemal Sunal’ın oynadığı Yeşilçam filmlerinden “Garip” in senaryosu bu filmden uyarlanmıştır.


Siyah beyaz ve konuşmanın olmadığı, diyalogların altyazıyla ilerlediği bir film bu. Ancak korkulacak kadar çok konuşma yok zaten. Küçük çocuklarla izlenebilecek hatta gerektiği yerlerde onlara açıklanabilecek bir aile filmi. Eski filmlere ön yargısı olan için, başlangıç filmi olarak güzel bir seçim.


Filmde baş karakter ve evli bir kadın arasında kısa bir flört sahnesi var. Bir adam rüyasında insan şeklinde melekleri görüyor. Bir adam ve kadın sarılıyor. Sessiz olunca hiç konuşma yok tabii ama bir yerde argo bir sözcük geçiyor. Filmde geçen kavgalar genellikle yumruk kavgaları ama bu sahneler güldürmek için çekilmiş. Polisin biri Serseri’yi takip ediyor ve elindeki copla onu dürtüyor. Rüya sırasında da polis bir adama havadayken ateş ediyor. Şemsiye gibi günlük hayatta kullanılan bazı objeler kavgalar sırasında kullanılıyor.


Bir annenin çocuğunu terk edip tekrar bulması, anne özlemi, babanın doğan çocuğunu ve karısını terk etmesi gibi ciddi konuların yanı sıra film sırasında küçük kızın ve Serseri’nin halleri, başrolün orijinal fikirleri izleyeni eğlendirecektir. “Garip” kadar olmasa da yer yer ağlatan bu yapım aynı zamanda güldürüyor. Eski zaman yaşamlarının da gözlemlenebileceği bir film.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 1/5
Şiddet / Korku: 2/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder