9 Mayıs 2019 Perşembe

Flightplan (Uçuş Planı) (12+)



Konu: Kyle yeni kaybettiği eşini gömmek için 6 yaşındaki kızıyla birlikte Berlin’den New York’a uçak yolculuğu yapar. Bir ara uyuyakalır ve uyandığında kızını bulamaz. İşin daha da ilginç yanı uçakta kızının kaydı yoktur ve kimse küçük bir kız hatırlamamaktadır.


Yapım: 2005 / ABD
Tür: Aksiyon, Dram, Gizem


Yönetmen: Robert Schwentke
Senarist: Peter A. Dowling, Billy Ray
Oyuncu: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean


Yorum: Bir annenin çocuk sevgisinin ne boyutta olabileceğini gösteren güzel bir yapım. Başrol film boyunca uçağın içinde uçağa birlikte bindiği veya bindiğini sandığı kızını arıyor. Böylesine acı bir konudan her anı heyecan dolu bir film çıkıyor.


Film sırasında silahların patladığı, kovalamacaların yaşandığı anlar oluyor. Yoğun olmasa da insanların üzerinde kan görüyoruz. Kadın ve diğer insanlar arasında bağrışmalar, çığlıklar, argo ifadeler geçiyor. Geriye dönüşlerin yaşandığı sahnelerde morgda bir ceset, birinin ölümü ve tabutun içine konmuş bir erkek bedeni görülüyor. Kısa bir intihar anı var. Uçak kaçırma ve bomba meselesinin de olaya bir noktada dahil olduğunu söylemek gerek. İki uçuş görevlisi arasında olduğu flört seziliyor.


İzlerken bir annenin ağlamalarına, öfkesine, bağrışmalarına tanık oluyoruz. İzleyici ve uçaktakiler kadının akıl sağlığını sorguluyor film boyunca. Ancak büyük yaştaki çocuklarla izlenebilecek aksiyon filmlerinden.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 0/5
Şiddet: 3/5
Dil: 2/5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder