28 Şubat 2019 Perşembe

Life, Animated (12+)


Konu: Owen otistik bir çocuktur. Disney filmlerini çok seven Owen, Disney filmlerinin dilini kullanarak ailesi ve dünyayla iletişim kurabildiğini fark eder. Otistik bir birey olsa da filmler sayesinde sevginin, kaybın ve kardeşliğin anlamını çözmeye başlar.


Yapım: 2016 / ABD


Tür: Belgesel, Komedi, Animasyon, Dram
Yönetmen: Roger Ross Williams


Senarist: Ron Suskind
Oyuncu: Owen Suskind, Ron Suskind, Cornelia Suskind


Yorum: Owen’ın yaşam öyküsünü kendi ağzından ve Disney dünyasından izlemek için harika bir belgesel. Otistik bireylerin yaşamlarını, hissettiklerini ve aslında sosyal hayata dahil olmalarının o kadar da zor olmadığını anlamak için güzel bir yapım.


Owen’ın yaşam öyküsünü anlatırken okulda yaşadığı zorbalığa değiniliyor. Otistik kız arkadaşıyla günlük hayattaki ilişkisini izliyoruz. Birkaç öpüşme, el tutuşma, hediye verme gibi romantik anlar var. Owen, ufak cinsel şakalar yapıyor ve Disney filmlerinde olmadığı için cinsellikle alakalı anlayamadığı şeyleri paylaşıyor. Argo kelime ve birkaç küfür kullanımı mevcut.


Belgeselden önce Owen’ın hikayesini babası kaleme almış. Suskind ailesinin otistik aile üyesine olumlu yaklaşımını seyrediyoruz. Bu açıdan ailede otistik biri varsa, nasıl destekleyici anne-baba veya kardeş olunur iyi anlatıyor izleyiciye. Otistik bireylerin iç dünyaları hakkında da fikir sahibi oluyoruz. Owen’ın yardımseverliği ve zekâsı da şaşırtıyor seyirciyi. Yer yer çizimlerle, Owen’ın küçüklük videolarıyla ve Disney animasyonlarıyla süslenmiş, bakış açısını değiştiren ilham verici bir belgesel.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 2/5
Şiddet: 1/5
Dil: 2/5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder