21 Şubat 2019 Perşembe

Bridge to Terabithia (Terabithia Köprüsü) (9+)



Konu: Arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kalan 11 yaşındaki Jess, şehre yeni taşınan komşusu Leslie ile arkadaş olur. Leslie de okula pek alışamamıştır çünkü diğerlerinden oldukça farklıdır. İki yalnız çocuk, gerçek hayatın zorluklarından kaçmak için kendilerine Terabithia adında hayali bir dünya kurarlar.


Yapım: 2007 / ABD

Tür: Macera, Dram, Fantastik



Yönetmen: Gabor Csupo

Senarist: Jeff Stockwell, David Paterson, Katherine Paterson

Oyuncu: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel


Yorum: Katherine Paterson’ın 1977’de yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştır.


Film içerisinde şiddet içeren bazı sahneler var. Bir çocuk okulda zorbalığa maruz kalıyor, itekleniyor, yumruk yiyor. Birkaç argo ifade var. Sahneyi göstermiyorlar ama ana karakterlerden biri ölüyor, küçük yaştaki çocuklar için fazla üzücü olabilir. Çocukların kafalarında oluşturdukları fantastik dünyada kovalamacalar, dövüşler, garip ve ürkütücü yaratıklar mevcut.


Ergenlik çağlarındaki çocukların bazı cinsel imaları var. Öğretmenine aşık bir çocuk, bir karakterin sahte aşk mektubu yazması var. Başroldeki karakterler arasında aşka benzeyen güçlü bir arkadaşlık bağı var.


Film çocuklar etrafında şekillense de; ölüm, ekonomik sorunlar, yalnızlık gibi yetişkin konularına değinmiş. Sonu itibariyle duygusal ve ağlatan bir yapım. Yine de arkadaşlığın ve ailenin önemini, hayal etmenin gücünün iyi yansıtıldığını düşünüyorum. Leslie karakteri cesur, renkli, hayal gücü yüksek ve güçlü olduğundan, kız çocukları için de rol model olacaktır.





Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 1/5
Şiddet: 2/5
Dil: 2/5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder