14 Şubat 2019 Perşembe

Şşş... Kızlar Çığlık Atmaz (Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand) (15+)



Konu: Düğününe birkaç saat kala, Şirin gelinliği kanlar içinde çıkagelir. Kısas uygulamasıyla idam edilmesi beklenmektedir. İşin ilginç yanı öldürdüğü adamı hiç tanımıyordur. İlk önce her şey sebepsiz gibi görünse de, başlarda ağzını bıçak açmayan genç kadın konuşmaya başlayınca geçmişin perdeleri aralanır. O saatten sonra katil kim, maktul kimdir iyice karışır.


Yapım: 2013 / İran

Tür: Dram

Yönetmen: Pouran Derakhshandeh

Senarist: Pouran Derakhshandeh

Oyuncu: Tannaz Tabatabayi, Merila Zare'i, Babak Hamidian


Yorum: Değerli Anne ve Babalar!


Film cinayet ve cinsel istismarlar etrafında şekilleniyor. Konu hassasiyetinden ve belki de bir İran filmi olduğundan haliyle sahneler gözle görülür şekilde net değil. Yönetmen izleyiciye durumu çığlıklar veya oyuncuların yüz hatları gibi araçlarla anlatmış. Yine de çığlıklar, kan, insanların dehşet içindeki yüzleri küçük çocuklarınızı korkutabilir.


Ancak sizler izleyince yavrularınızın değerini ve onları korumanın zorluğunu bir kez daha anlayacaksınız. Özellikle babalar, ne olur kız çocuklarınızı sevin, onlara ilgi gösterin, çocuk olun onlarla, oyun oynayın.


İçerisinde taciz vakalarını toplumun göz ardı etmesini ve çocukların konuşmak isteyip de konuşamadığını da işleyen filmi tüm anne babalara tavsiye ediyorum.




Filmin içerik dereceleri:
Cinsellik: 1/5
Şiddet/Korku: 2/5
Dil: 0/5




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder