7 Mart 2019 Perşembe

Contratiempo (Gizli Tanık) (13+)


Konu: Başarılı bir iş adamı olan Adrian, sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadını öldürmekle suçlanmaktadır. Evli ve çocuklu adamın hayatı alt üst olmuştur. İlk başta aklanmış olsa da ortaya çıkan yeni bir tanık nedeniyle her şey değişir. Avukatı, ona işinin ehli bir avukat olan Virginia Goodman’ı önerir. Mahkemede kendini savunması için strateji belirlemelidirler. Avukata her şeyi anlatması ve suçsuzluğunu kanıtlaması için 3 saati vardır.


Yapım: 2017 / İspanya


Tür: Suç, Gizem, Gerilim


Yönetmen: Oriol Paulo
Senarist: Oriol Paulo
Oyuncular: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado


Yorum: Filmi izlemeye sonundan başlıyoruz gibi görünüyor ama Adrian anlattıkça cinayet anına ve öncesine tekrar tekrar gidiyoruz. Hatta bazı sahneleri sürekli başka bakış açılarla izliyoruz. Seyircinin karakterlere karşı hissettikleri değişiyor. Gerçek ve yalan iyice birbirine girdiği sırada film sürpriz sonuyla bitiyor.


Gizem/Suç türünü sevenler için harika bir seçenek. Küçük yaşlar için anlaşılması güç. Evli bir adamın gizli ilişkisine tanık oluyoruz ama bu ikilinin arasındaki cinsel yakınlaşmayı görmüyoruz. Bir sahnede bir adam ve eşinin kısa bir öpüşmesi var. Cinayet mahallinde gözle görülür bir vahşet ve bol kan yok. Sadece ceset görünüyor. Ama başka bir vakada arabadan akan kanı açık açık göstermişler. Bir de kaza sahnesi var, çarpışma anı korkutabilir. Küfür birkaç yerde var ama çok değil.


Yönetmen geri dönmelerinde sayesinde karmaşık bir olayı herkesin anlayabileceği bir şekilde anlatmış. Çekim teknikleri, kameraların açısı harika. Kurgu seyirciyi olaya kilitliyor ve olaydan uzaklaştırmıyor. Bir gerçekten kaç yalan çıkabilir, onu da görmüş oluyorsunuz. Tavsiye ederim.




Filmin içerik dereceleri:

Cinsellik: 2/10
Şiddet/Korku: 4/10
Dil: 1/10



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder