28 Mart 2019 Perşembe

Hoshi o ou kodomo (Kayıp Seslerin Peşinde) (13+)



Konu: Asuna, çalışkan ve saygılı örnek bir öğrencidir. Ölen babasından kalan hatırayla yaptığı radyoda güzel bir müzik duyar. Bir süre sonra aynı yerde, Shin adında gizemli bir çocukla tanışır. Agartha adlı bir dünyadan geldiğini söyleyen Shin’in ertesi gün öldüğü haberini alır. Onu tekrar görmek için bilmediği bir dünyaya yolculuğa çıkar.


Yapım: 2011 / Japonya


Tür: Anime, Macera, Romantik, Dram


Yönetmen: Makoto Shinkai


Senarist: Makoto Shinkai


Yorum: Film, ölüm ve yeniden dirilme etrafında şekilleniyor. Abi, eş, baba, hayvan kaybını göstermişler. Eşini hayata döndürmeye çalışmayı saplantı haline getirmiş bir adam ölüler dünyasında gitmeye çalışıyor. Bolca kan, kopan organlar, korkunç görünüşlü canavarlar, karabasan, zombi karışımı yaratıklar, dövüş sahneleri, silahlı, kılıçlı adamlar, patlayan tüfekler ve bombalar mevcut. Argo ifadeler kullanılıyor. Yetişkinlerin sık sık sigara içtikleri görülüyor.


Bir genç, diğer bir genci alnından öpüyor. Genç bir kız iki kere banyo küvetinde görülüyor. Özellikle Japon mitolojisine ait ögeler fazla. Hayvanların ölünce tanrıya dönüşmesi, yeniden dirilme, mitolojik yaratıklar ve konular var. Eğer illuminatiye inanıyorsanız, filmin içine açık şekilde sembolleri yerleştirilmiş.


Bunlar dışında ana karakter, çalışkan ve iyi niyetli bir kız. Mimi isimli kedi ve Manna adında küçük sevimli bir kız çocuğu konunun ağırlığını yer yer dağıtmış. Ancak film, birçok anime gibi çocuklara uygun değil. Konu itibariyle hüzünlü, anlaması güç ve korkunç, ürkütücü ögeleri var. Film boyunca çözemediğim bazı mantık hatalarıyla karşılaştım ama yine de çizimleri için tekrar izlenebilecek, Miyazaki filmleri tadında bir yapım.




Filmin içerik dereceleri:
Cinsellik: 2/5
Şiddet/Korku: 4/5
Dil: 2/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder