21 Mart 2019 Perşembe

Finding Neverland (Düşler Ülkesi) (11+)



Konu: Peter Pan’ın yazarı James Matthew Barrie’nin gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan filmde, İskoç yazarın Var Olmayan Ülkeyi yazmaya ilham olan aile ve çocuklarıyla arkadaşlığı anlatılıyor.


Yapım: 2004 / ABD
Tür: Biyografi, Dram, Fantastik


Yönetmen: Marc Forster
Senarist: Allan Knee, David Magee


Oyuncu: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman


Yorum: Evliliği sallantıda olan bir adamın 4 çocuklu dul bir anneyi sık sık ziyaret ettiği için şehirdeki dedikoduları arkadaşının ilettiğini izliyoruz. Bir erkek ve kadın arasında çekim hissediliyor ancak gözle görülür bir şey yok. Birbirlerini yanaklarından öpen eşler görülüyor. Bir çocuğun bileği kırılıyor. Erkek çocukları kendi aralarında oynarken hayali kılıçlar ve silahlar kullanıyorlar. Birkaç argo sözcük kullanımı mevcut.


Küçük çocuklar için oldukça duygusal. Babalarını kaybetmiş çocuklar, hasta bir anne ve filmin sonunda sevilen birinin ölümü çocukları olumsuz etkileyebilir.


Yazarlığın teşvik edildiği ve bir yazarın yazma sürecine tanık olabileceğimiz, arkadaşlığın önemini vurgulayan bir yapım. Hiç büyümeyenlerin ülkesi “Neverland”de gezintiye çıkmak isteyenler için gerçek yaşamla ve tiyatroyla iç içe geçmiş harika bir film.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 1/5
Şiddet: 2/5
Dil: 2/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder