31 Ocak 2019 Perşembe

Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes (Holmes of Kyoto) (13+)



Konu: Liseli bir öğrenci olan Mashiro Aoi, Japonya’nın Kyoto şehrindeki antikacıda çalışmaya başlar. Dükkan sahibinin oğlu Kiyotaka Yagashira yardımıyla antikaları keşfetmeye başlar. Kiyotaka, zekası ve tahmin yeteneği sayesinde “Kyoto’nun Holmes’u” olarak ün salmıştır. O ve Aoi, müşterilerden gelen gizemli vakaları çözmek için çalışmaya başlarlar.

Yapım: 2018 / Japonya

Tür: Anime, Romantik, Dram, Gizem

Yönetmen: Tokihiro Sasaki

Senarist: Mike Mochizuki

Yorum: 12 bölümlük, 20’şer dakikalık bölümlerden oluşan anime diziyi izlerken, karakterlerden birinin düşünceleri okuması, bitene kadar herhalde büyü yapıyor dedirtti bana ama dizide fantastik hiçbir öge yok. Mike Mochizuki’nin kitabından uyarlanan seride, antika eşyalarla alakalı gizemlerin çözülmesini izliyoruz.

Karakterler arasında bir ilişki seziliyor ama açığa vurulmuyor bu durum. Romantik imalar ve yakınlaşmalar var. Yaş aralığı geniş olan ve evli olmayan bir çift, genç birinin kendinden büyük birine asılması ve bazı karakterlerin yakışıklılığıyla alakalı yorumlar var. Bağrışmalar, dövüşler, karanlık bir tipin ortaya çıkışları, bir genç kıza zorbalık yapışı ve konuların gizem barındırması küçük yaştaki çocuklar için uygun olmayabilir.

En sevmediğim yanı, dizi yarım kaldı diyemesem de genelde böyle kısa anime dizilerde karşılaştığım bir bitmemişlik hissi. Onun dışında iyi bir Kyoto şehri tanıtımı olmuş. Japon kültürüne, tarihe ve antikaya meraklı olanların seveceği bir yapım.

Filmin içerik dereceleri:

Cinsellik: 1/5
Şiddet/Korku: 2/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder