10 Ocak 2019 Perşembe

Wonderstruck (Kutup Yıldızı) (9+)



“Hepimiz aynı bataklığın içindeyiz ama bazılarımız yıldızlara bakmaya devam ediyor.” Oscar Wilde

Konu: Hikaye iki farklı zamanda 12 yaşındaki iki farklı çocuğun yollarının nasıl kesiştiğini anlatıyor. 1927’de, sağır olan Rose sevdiği film yıldızını görmek için evden kaçıp New York’a gidiyor. 1977’de ise Ben, annesinin ölümünden sonra başına gelen talihsizliğin ardından babasını bulmak için New York’a kaçıyor.

Yapım: 2017 / ABD

Tür: Dram, Gizem

Yönetmen: Todd Haynes

Senarist: Brian Selznick

Oyuncu: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams

Yorum: Filmin büyük bir kısmı 1970’lerin New York yazında geçtiğinden kısa giyinmiş, üst kısımları çıplak kadın ve erkekleri görüyoruz. Birkaç yerde sigara içiliyor ve bir yetişkinin içki içtiği görülüyor.

Onun dışında ana karakterin gördüğü kabuslar, attığı çığlıklar gibi korkutucu ögeler var. Kabuslarında kurtları görüyor. Müzeyi ziyaret eden çocukların donmuş hayvanları incelemesini görüyoruz. Küçük yaştaki çocukları korkutabilir. Ayrıca hikâyenin takip edilmesi zor. Filmde birçok şeyin nedenini sonradan öğreniyoruz. Ama sürpriz sonunda her şey anlamlanıyor.

Ağlatan sonuyla, umudun, arkadaşlığın ve ailenin önemini vurgulayan bir film. Çok renkli değil hatta 1927’de geçen kısımları sessiz film gibi çekmişler. Bazı yerlerinin fantastik olacağını düşündüğüm oldu. Mesela şimdi şuradan bir canavar çıkacak herhalde dedim ama film de fantastik hiçbir şey yok. Son kısımda anlatılan hikayeye bayıldım, arkasında büyük bir emek var şüphesiz. Keşfetmeyi, müzeleri, sanatı ve bilimi seviyorsanız izlemeniz gerekiyor.

Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org

Cinsellik: 1/5
Şiddet: 2/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder