17 Ocak 2019 Perşembe

Collateral Beauty (Gizli Güzellik) (13+)



“Sevgi, Zaman, Ölüm. Bu üç soyut kavram dünyadaki her insanı birbirine bağlar.”

Konu: Howard, küçük kızını kaybettikten sonra bir türlü toparlanamaz ve bir anlam arayışına girer. Sevgiye, Zamana ve Ölüme mektup yazar.

Bu sırada iş arkadaşları da zor zamanlar geçirmektedirler. Howard’a ve şirkete yardım etmek için arkadaşlarının peşine dedektif takarlar. Dedektifin mektupları getirmesiyle, akıllarına bir plan gelir.

Yapım: 2016 / ABD

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: David Frankel

Senarist: Allan Loeb

Oyuncu: Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet

Yorum: Filmin asıl teması evlat kaybı. Çocuklarını kaybetmiş ailelerin acılarını nasıl yaşadıklarına şahit oluyoruz. Ölümün üstesinden gelme üzerinde durulmuş.

Bir çiftin birkaç kere sözlü flört ettiği görülüyor. Birkaç çift kucaklaşıyor. Bir çift el ele tutuşuyor. Ana karakterin birkaç defa birilerine bağırmasına şahit oluyoruz. O kişinin hayattan kopmuş halini izliyoruz film boyunca. Birkaç yerde küfür ve argo kullanımı var.

Bunlar dışında; aile bağlarının önemi ve hayattaki 3 unsur olan sevgi, zaman ve ölüm üzerine dersler alınabilecek bir film. Kayıp, boşanma, ölüm, evlat sevgisi, evlat edinme gibi konularla da iç içe.

Başarılı geniş bir kadroyla, iyi şarkılarla, güzel, sonu sürprizli ve anlamlı bir film çekilmiş. Soyut kavramlardan bahsediliyor ama büyük yaştaki çocuklarınızla mutlaka izlemeniz gereken bir yapım. Dominolara meraklıysanız ayrıca seveceksinizdir.

Filmin içerik dereceleri: Kids-in-mind.com

Cinsellik: 1/10
Şiddet/Korku: 3/10
Dil: 5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder