3 Ekim 2019 Perşembe

The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı) (12+)



Konu: Ünlü Life dergisinin fotoğraf arşivinde çalışan Walter Mitty, hayal dünyasında yaşayan sessiz bir adamken, kendini bir anda bir fotoğrafın peşinde dünyayı dolaşacağı bir macerada bulur.


Yapım: 2013 / ABD
Tür: Macera, Komedi, Dram, Romantik


Yönetmen: Ben Stiller
Senaryo: Steve Conrad
Oyuncu: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly


Yorum: İlk kısmı “uyuz” plaza adamlarının arasında geçen filmin diğer kısmı doğada beklenmedik olaylarla geçiyor. Rol model olarak kabul edilebilecek başrol; iyi huylu, sakin tabiatlı, cesur bir adam olarak değişim geçiriyor.


Film içinde küfürlerin ağızdan kolayca çıktığı birkaç sahne var. Cinsellik içeren konuşmalar mevcut. Bir adam bir kadını öptüğünü hayal ediyor. Bir adam ve kadın el ele tutuşuyor. Aynı adam hayalinde bir binadan düştüğünü, patlamaların olduğunu, biriyle oyuncak yüzünden kavgaya tutuştuğunu da hayal ediyor. Volkan patlaması var. Birkaç yerde insanların üzerinde kan mevcut. Bir adama köpekbalığı saldırıyor. Sarhoş bir pilot uçak uçuruyor. Barda içki içildiği görülüyor.


Sınırları aşmak ile alakalı olan filmde manzaralar izleyiciyi hayran bırakıyor. Kameralar da uzaktan güzel çekimler yapmış. Yakın zaman önce kaybettiğimiz David Bowie’nin ünlü Space Oddity şarkısıyla teması tamamlanmış. Güzel mesajlar içeren, başı durgun ama sonrası macera dolu bir film.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet / Korku 2/5
Dil: 3/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder