10 Ekim 2019 Perşembe

Meari To Majo No Hana (Mary ve Cadının Çiçeği) (8+)



Konu: Yardımsever, sakar ve kırmızı saçlarından memnun olmayan 10 yaşındaki Mary, bir gün ormanda ona sihir gücü veren Gece Uçuşu adlı bir çiçek bulur.


Yapım: 2017 / Japonya
Tür: Anime, Macera, Fantastik


Yönetmen: Hiromasa Yonebayashi, Giles New
Senarist: Mary Stewart, Riko Sakaguchi


Yorum: Mary Stewart’ın 1971 yılında çocuklar için yazdığı The Little Broomstick adlı fantastik kurgu romanından uyarlanan filmin yönetmeni Studio Ghibli’de çalışmış ve sonrasında Studio Ponoc’u kuran Hiromasa Yonebayashi. Film de stüdyonun ilk uzun metrajlı yapımı ve oldukça beğeni topladı.


Film, Miyazaki yapımlarına göz kırpıyor. Hatta eve girerken Mary’i karşılayan ateş gibi göndermeleri de mevcut. İçerisinde fantastik ögeler bolca kullanılmış. Gizem ve biraz da korku oluşturmak için sis, patlama, yangın gibi araçlar da var. Garip, yer yer korkutucu yaratıklar görülüyor. Bunlar dışında birkaç saniyelik bir görüntüde six pack vücutlu bir adam var.


Hayvanlara eziyet eden yetişkinler onları kafeslerde tutup üzerlerinde sihir yapıyorlar. Bir sahnede kediye tasma geçirirken kedinin canının yandığı açıkça görülüyor. Hassas çocuklar için dikkat edilmesi gereken unsurlar.


Filmde cesaret, arkadaşlık, hayvan sevgisi ve yardımseverlik vurgulanmış. Studio Ghibli filmlerini özleyenlerin kesinlikle izlemesi gerekiyor.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 0/5
Şiddet/Korku: 3/5
Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder