4 Temmuz 2019 Perşembe

Bizim Hikâye (11+)



Konu: 1980 darbesinde tutuklanan ve cezaevinde ölen babası için iade-i itibar davasını kazanmaya çalışan Ahmet’in öyküsü.


Yapım: 2015 / Türkiye
Tür: Dram, Yerli


Yönetmen: Yasin Uslu
Senaryo: Yasin Uslu, Seda Altaylı, Hakan Kandal
Oyuncular: Cansel Elçin, Luk Piyes, Sera Tokdemir


Yorum: Film, küçük çocukların pek ilgisini çekmeyecek bol bol ağlanabilecek bir konuya sahip. Ailenin babasının cezaevinde yaşadıklarına ve gençliğine geri dönüşlerde küçük çocukların korkabilecekleri sahneler var. Askerlerin tutsaklara saldırgan davranışları, bağırmaları, hakaretleri ve cezaevi ortamı gibi durumlar mevcut. Bir komutan bir tutukluya saldırıyor ve adamın burnu kanıyor. Babalarının yasını tutan bir aile var. En son sahnelerde bu adamın ölümü gösterilmiş. Geçmişe gidip tabutun cezaevinden çıktığı ve bir kadının çığlık atarak ağladığı bir sahne de var. Doğum sırasında bir kadının bağırması görülüyor.


Ortada sürekli bir tanıştırma, nişan, evlilik muhabbeti dönüyor. Çarpışınca kitapların yere düşmesi gibi anlar hikâye anlatımını basitleştirse de öyküsü fena değil.


Yapım, dünyanın her yerinde, her dönem düşünce suçlarından dolayı yargılanan insanların çektiklerine bir nebze ışık tutmuş; 80 darbesine muhafazakâr bir bakış açısı.



Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 0/5
Şiddet/Korku: 3/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder