27 Haziran 2019 Perşembe

The Nutcracker and the Four Realms (Fındıkkıran ve Dört Diyar) (8+)



Konu: Bir genç kız, mucit annesinin ona bıraktığı kutunun anahtarını bulmak için sihirli bir dünyaya yolculuk gerçekleştirir.


Yapım: 2018 / ABD
Tür: Macera, Fantastik


Yönetmen: Lasse Hallström, Joe Johnston
Senarist: Ashleigh Powell, E.T.A. Hoffmann
Oyuncu: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Morgan Freeman


Yorum: Hiçbir şey göründüğü gibi değildir sözünün film hali denebilir. Genç Clara’nın kendini bulma yolculuğu aslında. Bir annenin ölümüne tüm ailenin yas tuttuğunu görüyoruz.


Film dans ve müzikle iç içe geçmiş. Bu nedenle bale ile anlatılan hikayeler var. 19. Yüzyıla ait dekolteli kıyafetler ve balerinlerin giydiği taytlar görülüyor. Birkaç yerde argo kullanımı ve birkaç yerde de bir kraliçenin askerlerine karşı kullandığı aşağılama ifadeleri var.


Filmin en dikkat edilmesi gereken kısmı şiddet ve korku unsurları. Düşmanları yenmek için silah, kılıç hatta kırbaç kullanılan yerler bile mevcut. Sonradan sevimli bir hale dönüşse de fare kral dedikleri farelerden oluşan şekil değiştiren dev bir yaratık insanları kovalıyor ve yakalıyor. Farelerden oluşan bir deliklere düşüyor insanlar. Zencefil annenin görünüşü, çadırı, sisli diyarı ve eğlenceli palyaçoları küçük çocukları korkutabilir. Film sırasında kan yok ama bir savaş, bağırışmalar ve kavgalar var.


Film, bir Noel hikayesi olan Fındıkkıran ve Fare Kral kitabından uyarlanmış. Hikâyeden esinlenmiş Tchaikovsky’nin eserini de duyuyoruz bu sayede. Mucit Drosselmeyer’ın icatlarla dolu evine tanık oluyoruz. O nedenle baleyi ve makineleri sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.




Filmin içerik dereceleri: kids-in-mind.com
Müstehcenlik: 1/10
Şiddet / Korku 3/10
Dil: 1/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder