13 Haziran 2019 Perşembe

Storm Boy (Fırtına Çocuk) (9+)



Konu: Artık emekli olmuş zengin iş adamı Michael Kingley, torununa çocukken 3 yavru pelikanı nasıl kurtardığını ve sahiplendiğini anlatır.


Yapım: 2019 / ABD
Tür: Macera, Dram


Yönetmen: Shawn Seet
Senarist: Justin Monjo, Colin Thiele


Oyuncu: Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil


Yorum: 1976 uyarlaması yapılan film, hayvan sevgisi ve ebeveyn-çocuk bağları üzerine kurulmuş. Ancak izleyenin kesinlikle kaçırmaması gereken şey neredeyse filmdeki herkesin yas tutuyor olması. Ölümler gösterilmiyor ancak annesini ve kız kardeşini kaybetmiş bir çocuk, annesini kaybetmiş bir genç kız, eşlerini kaybetmiş kocalar, kızını kaybetmiş bir baba ve nihayetinde sevilen bir hayvanın ölmesi var.


Ayrıca birkaç farklı sahnede yerde ölmüş pelikanlar ve bir çocuğun parmaklarının kana bulandığı görülüyor. Bunlar dışında avcıların kuşları avlaması, patlayan silahlar, birkaç yerde bağrışma mevcut. İçki içen yetişkinler var. Bir adamın üst kısmı çıplak şekilde geleneksel dans ettiğini görülüyor. Birkaç yerde küfür değil ama argo ifade geçiyor.


Bütün bunların dışında çocuk ile sahiplendiği hayvan(lar) arasındaki ilişki muazzam ve yer yer komik. Çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan ebeveynler var ve bunu aşmanın yolları tavsiye ediliyor. Doğayı korumak, takım çalışması, anne-baba ve dostluğun önemi gibi güzel konular üzerinde durulmuş. Aborjinlerin yaşamı hakkında da ipuçlarına sahip.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 0/5
Şiddet / Korku: 4/5
Dil: 2/5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder