24 Temmuz 2019 Çarşamba

Tubelight (11+)



Konu: Laxman çoğu zaman dalga geçilen saf bir adamdır. Herkes ona kafasının geç çalışması nedeniyle floresan lamba anlamına gelen Tubelight diye seslenir. Kardeşinin yardımıyla yaşar ancak bir gün Çinlilerle savaş başlar ve kardeşi savaşa gider. Laxman da kardeşinin dönmesi için kasabaya taşınan Çinli aile ile arkadaşlık kurması gerektiğine inanır.


Yapım: 2017 / Hindistan
Tür: Aksiyon, Dram, Tarih, Komedi


Yönetmen: Kabir Khan
Senarist: Kabir Khan, Parveez Sheikh
Oyuncu: Salman Khan, Sohail Khan, Om Puri


Yorum: 1962 Çin-Hindistan Savaşı’nı anlatan filmde Salman ve Sohail Khan kardeşler başrolde.


Filmin büyük bölümünde savaş ve çatışma sahneleri var. Kan çok az ama vurulan askerler gösterilmiş. Bombalar patlıyor. Bağrışmalar var. Bir yerde genç bir adam alev alıyor. Tabutlara sarılmış kadınların çığlıkları, kusan bir adam görülüyor. En sonunda sevilen birinin ölümü var.


Bir çocukla dalga geçiliyor. İçki içen bir baba örneği veriliyor. Bir yerde başrol, bir kadına kocasının onu aldattığını ima eden bir hikâye anlatıyor.


Bunlar dışında Ghandi’nin öğretileriyle dolu, eğlenceli bir kardeşlik filmi. İnanırsak her şeyi yaparız mesajı hâkim. İzleyiciye birçok duyguyu birden yaşatan bu Shah Rukh Khan’ın konuk olduğu film ailecek keyifle izlenecek bir yapım.




Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 0/5
Şiddet / Korku 2/5
Dil: 1/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder