18 Temmuz 2019 Perşembe

A Monster Calls (Canavarın Çağrısı) (12+)



Konu: Okulda arkadaşı olmayan ve zorbalığa uğrayan 13 yaşındaki Conor O'Malley’nin annesi kanserdir. Başka kimseyle yakın olmayan Conor’ın odasına bir gece ağaç-insan şeklindeki canavar gelir ve onu öykü anlatmaya davet eder. Anlaşmalarına göre canavar öykü anlattıkça, Conor da kendi öyküsünü yalansız anlatmak zorundadır.


Yapım: 2016 / ABD, İspanya
Tür: Dram, Fantastik


Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Senarist: Patrick Ness
Oyuncu: Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones


Yorum: Senarist Patrick Ness’in aynı adlı romanına dayanan hikâye oldukça karanlık, hüzünlü ve sert bir yapım. Bu nedenle küçük çocuklarla izlenirken bir kere daha düşünülmeli.


Başta, neredeyse annesinden başka kimsesi olmayan bir çocuk ve kanserli annesinin hüzünlü hikayesinden bahsetmek gerekiyor. Bu nedenle acı ve öfke dolu birçok sahne var. Canavarın görüntüsü küçük çocukları korkutabilir. Anlattığı öyküler ise kan, ölüm, cinayet, hastalıklar gibi ağır olaylar içeriyor. Bir sahnede baş karakter evin odasını yağmalıyor, bazı yerlerde canavar evlere zarar veriyor.


Bazı argo ifadeler var. Canavarın ilk hikayesinde birlikte olan bir çiftten bahsediliyor ancak görüntü gösterilmiyor.


Bütün bunlar dışında aile ve sevgi kavramlarını öne çıkaran; sevilen birinin ölümüyle ve hastalıkla baş etme konusunda da yol gösterici bir film. Özellikle genç biri olan başrolün yaşadıkları, canavara hikayesini anlatırken yüzleştiği gerçekler hayatın devamı adına örnek alınacak gerçekler. Bu ödüllü romanın filmi ailece izlenebilecek güzel bir yapım.


IMDB 7.5/10


Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet / Korku 3/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder