18 Nisan 2019 Perşembe

We Bought a Zoo (Düşler Bahçesi) (12+)



Konu: Çok sevdiği eşini yeni kaybeden Benjamin şehrin dışında artık harabeye dönmüş bir hayvanat bahçesi satın alır. Çocuklarıyla oraya yerleşen baba, hiç bilmediği bir işte dikiş tutturmaya ve kabul görmeye çabalarken, hayatına devam etmeye çalışır.


Yapım: 2011 / ABD
Tür: Komedi, Dram


Yönetmen: Cameron Crowe
Senarist: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe
Oyuncu: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church


Yorum: Film gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış. Film yas tutan bir eş ve annelerinin ölümünden etkilenmiş çocuklar etrafında geçiyor. O nedenle küçük çocuklar için fazla üzücü olabilir.



Büyüme çağındaki iki genç arasında bir yakınlık görülüyor. Gençler sarılıyor, el ele tutuyor. Sonlara doğru bir adam ve bir kadın öpüşüyor. Hamile bir kadının vücudunun üst kısmını elleriyle örttüğü bir fotoğraf görünüyor. Bir adam ve kadın arasında bazı cinsel konuşmalar var.


Bir çocuğun karanlık, korkutucu bir resim yaptığı görülüyor. Aynı çocuk bir yılanı tekmeliyor. İnsanlar hayvanlar için sakinleştirici silah kullanıyorlar. Birinin burnu kanıyor. Bir aslan kükrüyor. Bir kaplan ölüyor. Birkaç sahnede bağırarak tartışan insanlar var.


Başrolün içki içtiği zamanlar ve argonun ve bazı küfürlerin yoğun mevcut. Böyle bir aile filmine yakışmamış doğrusu.


İzlerken en çok küçük kızı sevdim. Sevimlilikleri ve olgun hareketleri insanı gülümsetiyor. Bir kez daha onun için izleyebilirim. Bunlar dışında; aileyi bir arada tutma, sevilen birinin ölümüyle hayata devam etme, zorlukların üstesinden gelme, hayvanlarla ilgilenme, onları anlama gibi mesajlarıyla güzel bir film.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 1/5
Şiddet: 2/5
Dil: 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder