4 Kasım 2021 Perşembe

Extinct (6+)

Konu: Soyu tükenmiş “flummel” türünden kardeşler Op ve Ed, 1835 yılında yaşadıkları adadan kazara günümüz Şangay’ına zamanda yolculuk yaparlar. Türlerinin yok olmaması için türlü yollar deneyeceklerdir.

Yapım: 2021 / Çin, ABD

Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Fantastik

Yönetmen: David Silverman, Raymond S. Persi

Senarist: Joel H. Cohen, John Frink, Rob LaZebnik

Değerlendirme: Animasyonun yönetmenliğini Simpsonlar’dan tanıdığımız yönetmen David Silverman yapıyor. Yeni olduğundan olabilir, biraz kıyıda köşede kalmış bir yapım. Yoksa oldukça hareketli ve eğlenceli. Sadece son sahneye uzun bir bakışma ve tutkulu şekilde öpüşme koyulmuş ki gerçekten gereksiz bir sahne olmuş. Onun dışında farklı karakterlerde olsalar da kardeşliğin, aile olmanın önemi çok güzel vurgulanmış. Ayrıca, filmde farklı zamanlara gidildiği için, bu zamanlarda olan önemli olaylar hakkında da konuşulabilir.

Film sırasında oldukça fazla çizgi film tehlikesi var. Kahramanlar yüksekten düşüyor, çarpıyor, bıçaklar üzerlerine düşüyor, kovalanıyor, üzerlerine mızrak atılıyor, yenme tehlikesiyle karşılaşıyorlar. Bu sahnelerin çoğu korkutucudan ziyade, komik şekilde verilmiş. Bir türün yok oluşundan bahsedildiği kısım hassas çocukları etkileyebilir. Karakterlerden biri diğerine fena şekilde kızıyor. Evrime göz kırpan bir yapım. Bir yerde argo ifade geçiyor.

IMDB 5.3/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder