18 Kasım 2021 Perşembe

Gülen Gözler (10+)

Konu: Yaşar Usta ve Nezaket Hanım yıllarca erkek çocuk sahibi olma umuduyla kızlarına erkek isimleri koyar. Ancak hepsi kız olur. Şimdi, büyümüş olan kızlarını tek tek evlendirme vakti gelmiştir ancak kıt kanaat geçinen bu aile için hiç de kolay olmaz.

Yapım: 1977 / Türkiye

Tür: Dram, Yerli, Komedi

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Senarist: Sadık Şendil

Oyuncu: Münir Özkul, Adile Naşit, Itır Esen, Şener Şen, Müjde Ar, Halit Akçatepe

Değerlendirme: Bir Yeşilçam klasiği olan yapım Adile Naşit-Münir Özkul ikilisinin aile filmlerinden üçüncüsü. Bundan önce daha az bilinen “Aile Şerefi” filmi var ancak o hem konusu hem de sahneleri bakımından aileyle izlenirken dikkat edilmesi gereken bir film. Günler Gözler ise oldukça eğlenceli. Şener Şen’in canlandırdığı adını pilot Vecihi Hürkuş’tan alan ünlü Vecihi karakteri de bu filmdedir.

Bir kız iki gençle birden flört ediyor. Kızlar erkeklerle flört ediyor. Bazıları evleniyor. Biri merdivenden yuvarlanıyor. Bir kadın kendini asma numarası yapıyor. Kardeşler ve gençler arasında kavga çıkıyor. Bir adam diğerine sürekli bağırıyor ve adamı kovuyor. Aile arasında kavga çıkıyor. Argo ifadeler geçiyor. İçki ve sigara içildiği görülüyor.

IMDB 8.5/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet / Korku: 1/5

Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder