23 Ocak 2020 Perşembe

Changeling (Sahtekar) (18+)



Konu: 1920’lerin Amerika’sında 9 yaşındaki bir çocuk kaybolur. Aylar sonra polis, anneye kamuoyunu rahatlatmak için başka bir çocuk teslim eder. Kadın hariç herkes çocuğun bulunduğunu düşünmektedir, o ise oğluna ne olduğunu.


Yapım: 2008 / ABD
Tür: Suç, Dram, Gerilim, Biyografi
Yönetmen: Clint Eastwood
Senarist: J. Michael Straczynski
Oyuncu: Angelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan


Değerlendirme: Gerçek bir olaya dayanan film konu itibariyle çok yoğun; öldürülmüş olabilecek kayıp oğlunu arayan bir anne hakkında. O nedenle genç yaştaki aile üyeleriyle izlemek daha sağlıklı olacaktır.


Film de bir adam ve kadın arasında flörtleşme seziliyor. Bir kadın banyodaki küçük çocuğa bakarak sünnetli olduğunu söylüyor. Çokça sigara içiliyor. Küfür, argo ifadeler, bağrışmalar bolca mevcut.


Şiddet, korku ve gerilim sahneleri oldukça fazla. Kadınlar kötü şartlar altında, psikolojik tedavi için koğuşlarda kapalı tutuluyorlar. Uyuşturuldukları, fiziksel şiddete ve elektroşoka maruz kaldıkları görülüyor. Bir kadına hemşire tarafından çıplak muayene yapılıyor ve acısı kadının yüzünden okunuyor. Bir adam yaptıklarını itiraf ediyor ve bir çocuk, seri katilin yaptıklarını anlatıyor. Bir kadın, suçlu bir adamı itiraf etmesi için zorluyor. Bir adam idam ediliyor.



Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet: 4/5
Dil: 3/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder