28 Kasım 2019 Perşembe

Searching for Bobby Fischer (Masum Hamleler) (8+)



Konu: Daha önce satranç oynamamış 7 yaşındaki iyi kalpli Josh’un bir satranç dâhisi olduğunun anlaşılması, tüm ailesi için dönüm noktası olacaktır.


Yapım: 1993 / ABD
Tür: Biyografi, Dram


Yönetmen: Steven Zaillian
Senarist: Fred Waitzkin, Steven Zaillian
Oyuncu: Joe Mantegna, Ben Kingsley, Max Pomeranc


Yorum: Amerikalı Dünya Şampiyonu Bobby Fischer’ın da hayatından kesitler paylaşılan film, şu sıralar 40lı yaşlarında olan Josh Waitzkin’in de satranca başladığı yılları anlatıyor.


Ailelerin çocuklarından daha hırslı hala gelmesi, çocuklar için sadece bir oyunken kazanmak için üzerlerinde baskı kurulması gibi durumlar sınav gerçeğiyle yüzleşen günümüzün öğrencilerinin zorluklarına çok benziyor.


Filmde bir karı kocanın kısa bir öpüşmesi var. Parkta satranç izleyen bir çocuk bahis oynayanları görüyor ve uyuşturucu muhabbetlerine şahit oluyor. Bir karı koca kavga ediyor.


Bunlar dışında örnek bir aile var. Önceleri hırsına yenilen bir baba ama her zaman çocuğunun yanında duran bir anne ve en sonunda yanlıştan dönülmesi. Gerçek bir hayat hikayesine de dayandığı için kaybetmenin ve kazanmanın ne kadar da güzel şeyler olduğunu anlatıyor yapım. Özellikle satranç tutkunlarının ve de herhangi bir yarışmaya hazırlananların ilgiyle izleyeceği, bir çocuğun masum dünyasına göz atabileceği bir film.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Cinsellik: 1/5
Şiddet: 0/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder