21 Kasım 2019 Perşembe

Hirune-hime Shiranai watashi no monogatari (Uyuklayan Prenses Meçhul Me'nin Öyküsü) (11+)



Konu: Kokone sürekli uyuyakalan ve aynı rüyaları gören bir lise öğrencisidir. Babasıyla yaşayan Kokone, rüyalarının gerçek hayatla bağlantısını keşfedecektir.


Yapım: 2017 / Japonya
Tür: Anime, Dram, Macera, Fantastik
Yönetmen: Kenji Kamiyama
Senarist: Kenji Kamiyama


Yorum: İngilizcesi “Napping Princess” olan filmin türünde her ne kadar fantastik yazıyor olsa da fantastik kelimesi rüyalardan ibaret kalıyor. O nedenle gerçek yaşamla daha iç içe bir öykü denebilir.


Anime sırasında birbirine bağıran ve argo kullanan adamlar var. Bir adam gözaltına alınıyor. Tehlikeli tipler iki genci kovalıyor. Patlayan bombalar, silahlar, birbiriyle mücadele eden canavarlar var.


Kızıyla mesajlaşarak iletişim kuran bir baba var. Eşini kaybetmiş bir adamın özlemi, mezarına gitmesi, kızının da aynı şekilde davrandığı gözleniyor. Hatta sevilen kişinin kaybı ve yası birçok karakterde hissediliyor.


Filmin her yerinde sihir kullanmaktan ve aletleri sihirle çalıştırmaktan bahsediliyor. Genç kızların etekleri dizlerinin çok üzerinde. Bir genç kız bir oğlana “uyurken kalçamı elleme” diyor. Son sahnelerde yeni evli bir çift öpüşüyor.


İlgi çekici kurgusuyla yakın gelecekte geçen, teknolojiyi, arabaları ve aile bağlarını anlatan güzel bir yapım.




Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet/Korku: 3/5
Dil: 1/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder