30 Aralık 2021 Perşembe

Ice Age (Buz Devri) (6+)

Konu: Buz çağında bir zamanda hayvanlar güneye göç ederler. Mamut Manfred, tembel Sid ve kaplan Diego ise bir bebeği ailesine ulaştırmak için başka yöne yolculuğa çıkar.

Yapım: 2002 / ABD

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Yönetmen: Chris Wedge, Carlos Saldanha

Senarist: Michael J. Wilson, Michael Berg, Peter Ackerman

Değerlendirme: Animasyonu izlemeyen çok az kişi kalmıştır herhalde. Herkesin farklıdır ama benim en sevdiğim, serinin ilk filmidir. Türkçe dublajı da ayrı bir güzel. Yine de çok küçük çocuklarla izlenirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

Animasyonda korku ve şiddet unsurlarına dikkat etmek lazım. Sivri dişli kaplanlar insanlara ve başka canlılara saldırıyor. İnsanlar ve hayvanlar savaşıyor. Bir anne bebeğini bırakıp gözden kayboluyor. Korkutucu felaketler; çığ, volkan patlaması, buzulların kırılması meydana geliyor. Karakterler tehlikelerle yüzleşiyor. Bir sahnede bir karakter buzun içinde ağzı açık halde donmuş pirana benzeri bir balıktan korkuyor. Balık gerçekten korkutucu. Film, bazı sahnelerde evrime göz kırpıyor. Bir karakter dişilere onlarla aynı çamur havuzunda kur yapıyor. Bebek beziyle alakalı bazı şakalar geçiyor.

IMDB 7.5/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder