21 Ekim 2021 Perşembe

Hauru no ugoku shiro (Yürüyen Şato) (8+)


Konu:
Kendi halinde genç bir kız olan Sophie, bir cadının onu yaşlı bir kadın haline getiren büyüsüne maruz kalır. Büyüden kurtulmak için cadının düşmanı Howl’un peşine düşer.

Yapım: 2004 / Japonya

Tür: Anime, Macera, Fantastik, Romantik

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Senarist: Hayao Miyazaki, Diana Wynne Jones

Değerlendirme: İngiliz yazar Diana Wynne Jones tarafından yazılan kitaba dayanan anime Miyazaki başyapıtlarından. Kitaptaki karakterler daha çok. Film ise daha az mesele üzerine yoğunlaşmış. Görsellik, anlatım, müzik ve karakterler açısından harika bir yapım.

Anime için birkaç korkutucu unsur sayabiliriz. Görünüş değiştiren cadının halleri, insanları kovalayan cadının adamları, birinin büyük bir kuşa dönüşmesi ürkütücü. Karakterler ölüm tehlikesi geçiriyor. Savaş zamanı olduğundan patlamalar, bomba atan uçaklar görülüyor. İki asker bir kızın yolunu kesiyor. Biri, öfke anında baygınlık geçiriyor ve odasına taşınırken üzerindeki havlunun da düştüğü anlaşılıyor. Kızlar, genç kız kalbi yiyen bir büyücüden bahsediyorlar. İki kişi âşık olmak üzerine konuşuyor. Bir kız bir canavara ve korkuluğa öpücük konduruyor. İki sevgili sarılıyor ve uzaktan öpüştükleri görülüyor.

IMDB: 8.2/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder