18 Mart 2021 Perşembe

Wolfwalkers (7+)

Konu: Robyn’nin babası İngiltere’den İrlanda’ya kurtları öldürmek için görevlendirilmiştir. Avcılığı çok seven özgür kızımız, diğer kadınlar gibi evde kalmayıp çocuklara yasak olan ormana gittiğinde dedikodularda çokça duyduğu bir kurt türüyle karşılaşır.

Yapım: 2020 / İngiltere

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Yönetmen: Tomm Moore, Ross Stewart

Senarist: Will Collins, Tomm Moore

Değerlendirme: Daha önce yayımladığım Song of the Sea (Denizin Şarkısı) filminin yapımcılarından, yine görsel şölenli harika bir animasyon. Olaylar filmin yarısından sonra biraz durağanlaşsa da mutlu sonları sevenler için güzel bir yapım. Cesaret, arkadaşlık, doğanın katli, iktidarın despotluğu gibi konulara değinilmiş.

Filmin başında kurt bir adamın göğsünü çiziyor. Kurtlar insanları yaralayabiliyorlar ve daha sonra bu yaralar iyileştiriliyor. Sürekli kurt avından bahsediliyor. Kurt bir adamı öldürüyor. Dini inançlara (animasyonda Hristiyanlık) ve dine inananlara keskin bir “kötü” bakış iması var filmde. Çoğu kötü karakter yaptıklarını din adına yapıyor veya İncil’den bir şey söylüyor. İki kızın köylülerden bir şeyler çalması biraz eğlenceli anlatılmış. Bu “çalma hadisesi” maalesef birçok animasyona komik şekilde konabiliyor. Bunlar dışında bir karakterin kurt olup, iki günde her şeye alışması gibi olaylar hızlı gelişmiş, biraz mantık hatası var ama çok göze batmıyor.

IMDB 8.1/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder