16 Nisan 2020 Perşembe

Mirai No Mirai (Mirai) (9+)


Konu: Kardeşi doğan Kun, ailesinin artık onu sevmediğini düşündüğü sırada evinin ortasındaki bahçe onu geçmiş ve geleceğe götüren bir kapıya dönüşür.


Yapım: 2018 / Japonya
Tür: Anime, Dram, Macera, Komedi, Fantastik


Yönetmen: Mamoru Hosoda
Senarist: Mamoru Hosoda


Değerlendirme: Animenin üzerinde durduğu konu kıskançlık ve kardeş sevgisi. Bunun yanında anne, baba ve kardeş olmak üzerine farklı mesajlar içeriyor. Küçük Kun, değişen aile düzenine ayak uydurmaya çalışırken baba ev işlerini idare etmeye, anne de öfkesini kontrol etmeye çalışıyor. Konu itibariyle hayatın tam içinden, eğlenceli, çizgileri de çok güzel bir eser.


Yapım sırasında bir bebek annesinin göğsünden süt emiyor. Babanın bebeği yıkarken bütün aile bireylerinin çıplak banyo yaptığı birkaç saniyelik bir sahne var.


Animenin biraz korkutucu tarafı var. Kısa bir süre iskeletten koltuklar görülüyor. Bir kadının suratı korkunç bir canavara dönüşmüş görülüyor ve aynı canavar birkaç yerde daha ortaya çıkıyor. Bu hassas çocuklar için korkutucu olabilir.


Küçük bir kız ölmüş kanlı bir kırlangıcı elinde tutuyor. Savaş sırasında patlama meydana geliyor ve bir adamın bacağı kanlı görülüyor. Küçük bir çocuk bebek kardeşine şiddet uyguluyor. İnsanlar arasında sözlü kavgalar oluyor.


Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet/Korku: 2/5
Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder