19 Mart 2020 Perşembe

Into the West (Batıya Doğru) (15+)



Konu: Amerika’nın batısının 1825-1890 yılları arasındaki döneminin biri yerli kabile diğeri beyaz göçmen iki ailenin bakış açısından anlatılması.


Yapım: 2005 / ABD
Tür: Macera, Dram, Tarih, Dizi
Yönetmen: Craig Storper, Kirk Ellis, William Mastrosimone, Cyrus Nowrasteh


Senarist: Simon Wincer, Timothy Van Patten, Robert Dornhelm, Sergio Mimica-Gezzan, Jeremy Podeswa, Michael W. Watkins
Oyuncu: Joseph M. Marshall, Irene Bedard, Gil Birmingham


Değerlendirme: Yapımcılığını Oscar ödüllü, usta yönetmen Steven Spielberg'ün üstlendiği dizi 90 dakikalık 6 bölümden oluşuyor. Her bölümünü farklı yönetmenin çektiği yapım, geniş kadrolu ve yüksek bütçeli bir iş. Özellikle belgesel tadında serileri sevenlerin kaçırmaması gerek.


Amerika’nın 19. yüzyılına olabildiğince tarafsız şekilde ışık tutmaya çalışmış. Altına hücum, Wounded Knee katliamı, Yerli Amerikalıların yurtlarından edilmesi ve tren yolunun inşası gibi Amerika tarihinde önemli olan olayları başarılı şekilde anlatmış.


Dizi boyunca çiftler âşık olup evleniyor. Aralarında öpüşmeler var ancak daha ileri müstehcen sahneler yok. Bebekler doğuyor ve aileler genişliyor. Yerli Amerikalılar yarı çıplak vaziyetteler. Kullanılan dil oldukça ağır. Bağrışmalar, küfürler, aşağılamalar bolca duyuluyor.


Sürekli silahlar patlıyor ve savaşlar oluyor. Cesetler, hastalık nedeniyle ölümler, silahla yaralanmalar, açık ameliyatlar, hayvan avları haliyle çok fazla.




Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 3/5
Şiddet: 5/5
Dil: 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder