19 Aralık 2019 Perşembe

The Book Thief (Kitap Hırsızı) (13+)



Konu: Kitapların yakıldığı 2. Dünya Savaşı sırasında Liesel’i evlat edinen aile Yahudi bir genci evinde saklar. Bodrumda kalan Max ile Liesel kitaplar sayesinde bir bağ kurar.


Yapım: 2013 / ABD, Almanya
Tür: Dram, Tarih


Yönetmen: Brian Percival
Senarist: Markus Zusak, Michael Petroni
Oyuncu: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson


Yorum: Film sırasında çok sayıda küfür ve argo kelimeler mevcut. Yahudileri aşağılayıcı ifadeler de kullanıldığı görülüyor. 14 yaşlarındaki iki genç arasında bir çekim olduğu hissediliyor, filmin sonlarına doğru kız çocuğu öpüyor ancak ortada romantik bir durumdan çok acı var. Markus Zusak’ın aynı adlı eserinden uyarlanan filmde dram ön planda.


Savaş filmi olunca şiddet ve korku sahneleri kaçınılmaz oluyor. Nazi askerleri insanların evlerini ve dükkanlarını yakıyor, insanlara saldırıyorlar. Cesetler açıkça gösteriliyor. Okul sırasında bazı çocukların zorbalık yaptığı ve kavga ettikleri görülüyor. Korkutucu askerler, bağrışmalar, patlayan bombalar, patlayan silahlar var.


Soykırım filmlerinden olan yapımda güçlü karakter, iyi kalpli, yardımsever Liesel dikkat çekiyor. Özellikle babasıyla yardıma muhtaç birine yardım etmeleri olumlu bir mesaj. Zorbalığa karşı nasıl mücadele edileceği hakkında ipucular içeren bir eser.




Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet / Korku 3/5
Dil: 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder