15 Ağustos 2019 Perşembe

Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou (12+)



Konu: Çok uzun yıllar hayat sürenlerin soyundan olan Maquia, topraklarının işgal edildiği bir gün kimsesiz ölümlü bir bebeği evlat edinir.


Yapım: 2018 / Japonya


Tür: Anime, Dram, Fantastik


Yönetmen: Mari Okada
Senarist: Mari Okada, Christian La Monte


Yorum: Film, krallıkların savaşını anlatıyor. O nedenle ölümler, ateşler, patlayan silahlar ve bombalar var. Ejderhalar ölüyor acı içerisinde. Kanın açıkça ve bolca gösterildiği yerler mevcut. Bağrışmalar, kavgalar ve savaş sırasındaki çarpışmalar var.


Bir sahnede bir kadının beline kadar yırtmaçlı kıyafeti, iki gencin gece buluşması ve el ele tutuşması görülüyor. Bir doğum sahnesi var. İçki sahneleri ve birkaç yerde bel altı konuşmalar var. Karışık şekilde hamileliklerden ve yeni bir ırk oluşturmaktan bahsediliyor. Bir kadın karnına bıçak tutarak bebeğini öldürmekle tehdit ediyor askeri. Genç bir kız yeni doğmuş bebeğe keçinin memesinden süt içirmeye çalışıyor.


Annelik duygusunun ve koşulsuz şartsız sevmenin anlatıldığı bol bol ağlatan bir hikâye. Bazı yerleri karışık gelebilir ancak dikkatli izlenirse çözülebilir. Animede her karakter kendinden beklenmeyen yollar çiziyor. O nedenle de sürprizli bir yapım denebilir.




Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet/Korku: 3/5
Dil: 1/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder