10 Mart 2022 Perşembe

October Sky (Ekim Düşü) (12+)

Konu: Madenci olmaktan başka seçeneği olmayanların yaşadığı bir kasabada genç Homer, Rusya’nın Spunik’i uzaya göndermesinden esinlenerek roket yapmaya karar verir.

Yapım: 1999 / ABD

Tür: Dram, Biyografi

Yönetmen: Joe Johnston

Senarist: Lewis Colick, Homer H. Hickam Jr.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern

Değerlendirme: Gerçek bir öyküye dayanan yapım, özellikle uzaya ve icatlara meraklılar için güzel bir seçenek. İlham veren bir öğretmenden, aile bağlarından, baba-oğul ilişkisinden de bahseden motive edici bir film. Azmin önüne ne zorluk çıkarsa çıksın başarmadaki önemine vurgu yapıyor.

Filmin orijinal dilinde çok fazla küfür, argo ve cinsellik içeren konuşmalar var. Gençlerin birbirinden hoşlandıkları anlaşılıyor. Genç kızlar ve erkekler dans ediyor. Birinin evine ateş ediliyor. Kurşun izi gösterilmiş. Roket denemeleri patlamalı oluyor. Madende sık sık çökme meydana geliyor. Ölü bir bedenin yüzü kısa süreliğine gösteriliyor. Birkaç kişi madende yaralanıyor. Bir çocuk üvey babası tarafından dövülüyor. Çocuğun ağzında hafif bir kan lekesi görnüyor. Sevilen bir karakter hastalanıyor. Gençler birbirlerine vuruyor. Birkaç kişi tutuklanıyor.

IMDB 7.8/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder