3 Şubat 2022 Perşembe

Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo) (5+)

Konu: Aşırı korumacı bir baba tarafından büyütülen minik balık Nemo’nun babası, bir süzgeci küçük olduğu için okyanusta yüzmeyi yasaklamıştır. Bir iddia sonucu Nemo insanların eline düşer ve Marlin oğlunu bulmak için okyanusta maceralara yelken açar.

Yapım: 2003 / ABD

Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Dram

Yönetmen: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Senarist: Andrew Stanton, Bob Peterson, David Reynolds

Değerlendirme: Animasyon filminde güzel mesajlar var. Engelli bir karakterlerin ne kadar güçlü olabileceği, bir ebeveynin çocuğunun büyümesi için onu serbest bırakması ve yardımlaşma gibi. Ailece izlenebilecek, komedi dolu bir yapım. Dublajı da harika. Dileyen 2016 yapımı, 6 yaş üstü için uygun olan devam filmi Finding Dori (Kayıp Balık Dori)’yi de izleyebilir.

Filmde korku ve şiddet unsurları 5 yaşından küçük çocuklar için uygun değil. Hatta çocuk hassas ise daha büyükken de izletilebilir. Bir sahnede köpekbalıklarının ve başka balıkların keskin dişleri korkutucu görünüyor. Köpekbalıkları ve pelikanlar balıkların peşine düşüyor. Karakterler sürekli ölme tehlikesiyle karşılaşıyor. Yapımın başında balık yumurtalarının ve annelerinin kılıçbalığı tarafından yendiği anlaşılıyor.

IMDB 8.1/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder