16 Eylül 2021 Perşembe

Bajrangi Bhaijaan (Sevginin Gücü) (11+)


Konu:
Evlilik hazırlığı yapan saf ve temiz kalpli Pawan ile ailesini kaybetmiş konuşamayan küçük Shahida’nın yolları kesişir. Pawan, Shahida’yı düşman” Pakistan topraklarında kalan evine ulaştırmak için türlü yollar dener.

Yapım: 2015 / Hindistan

Tür: Komedi, Dram, Macera, Aksiyon, Bollywood

Yönetmen: Kabir Khan

Senarist: Vijayendra Prasad, Kabir Khan, Parveez Sheikh

Oyuncular: Salman Khan, Kareena Kapoor, Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui

Değerlendirme: Yapım, günümüzde hala din temelli (Müslüman-Hindu) ayrışmanın olduğu bir zamanlar aynı ülke olan Pakistan ve Hindistan’ın çatışmasına değiniyor. Yardımseverlik, dürüstlük, dinler arası hoşgörü gibi temaları var. Danslarla, şarkılarıyla duygusal ve eğlenceli bir film.

Yapım sırasında birkaç kavga sahnesi var. Bir adam öfkelenince insanları yüksekten atıyor, duvarlara çarpıyor. Askerler masum bir adamı iki yerde dövüyorlar. Polis işkence ediyor. Hafif de olsa kan ve sonradan adamın yüzünde yaralar görünüyor. Güreş müsabakası yapan adamlar iç çamaşırına benzeyen kıyafetler giyiyorlar ve onun dışında çıplaklar. Bir kız yanlışlıkla hayat kadınlarının olduğu yere düşüyor. İçeride yarı çıplak, süslü ve erkekleri odalarına davet eden çeşitli kadınlar var. Bazı odaların içleri birkaç saniyeliğine gösteriliyor.

IMDB 8.0/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 2/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder