19 Ağustos 2021 Perşembe

Beauty and the Beast (Güzel Ve Çirkin) (7+)


Konu:
Lanetlenmiş kibirli prens günlerini şatosunda geçirirken, şatoya kitap aşığı maceracı bir kız gelir.

Yapım: 1991 / ABD

Tür: Animasyon, Komedi, Romantik, Fantastik

Yönetmen: Gary Trousdale, Kirk Wise

Senarist: Linda Woolverton, Brenda Chapman, Chris Sanders

Değerlendirme: En iyi müzik dalında Oscar kazanmış animasyon aynı zamanda müzikal de sayılabilir. Türkçe dublajı çok başarılı. Kitap sevgisini, güzelliğin görünüşte değil de içte aranması gerektiğini ve arkadaşlığı vurgulayan harika bir yapım.

Animasyonda küçük çocuklar için dikkat edilmesi gereken nokta korku unsurları. Canavar ara ara kocaman dişlerini göstererek kükrüyor. Şato oldukça korkutucu heykellerle bezeli ve karanlık. Kasabalılar canavarı öldürmek için ayaklanıyorlar ve şatoda (bu kısımlar eğlenceli aslında) saldırıya uğruyorlar. Bir adam canavarı bıçaklıyor ve ok atıyor, kan aktığı görülüyor. Kurtlar insanlara saldırıyor ve birini yaralıyor. Bir adam deliler hastanesine kaldırılmak isteniyor. Biri yardımcısını çokça aşağılıyor. Karakterler birbirlerine kızıp bağırıyor.

Romantik unsurlar da ön planda. Bir adam hizmetçiyle sürekli flört ediyor. Red Kit filmlerindekine benzer bar kızları karizmatik saydıkları bir adam için ölüp bitiyorlar. Bir çift dans ediyor. Klasik bir Disney filminde olacağı üzere son iki sahnede öpüşme var.

Bu arada benim gibi bu çocukluğumun animasyonuna hayransanız 2017’deki gerçek oyuncularla çekilmiş filmini kesinlikle seyretmeyin. Zaman kaybı.

IMDB 8.0/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 2/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 0/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder