24 Haziran 2021 Perşembe

Doctor Stange (Doktor Strange) (12+)


Konu:
Başarılı ve kibirli Doktor Strange, bir kaza sonrası Uzak Doğu’da şifa ararken mistik güçleri kullanarak daha büyük şeyleri yapabilen insanlarla tanışır.

Yapım: 2016 / ABD

Tür: Macera, Fantastik, Aksiyon

Yönetmen: Scott Derrickson

Senarist: Jon Spaihts, Scott Derrickson

Oyuncu: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams

Değerlendirme: Marvel’ın süper kahraman serisinden olan film, diğerlerinden ruhani ve mistik konulara değinmesiyle ayrılıyor. Süper kahraman, aksiyon, bol dövüş ve efektli filmleri sevenlerin dikkatini çekecek bir yapım.

Filmde bolca şiddet, kavga ve dövüş sahnesi var. Ayrıca bazı karakterlerin görünüşleri küçük çocukları korkutabilir. Bir adamın parmaklarından bir sürü el çıkması, ruhun bedenden ayrılması, sürekli yüksekten düşülmesi gibi anlaşılması güç ve biraz da ürkütücü durumlara yer verilmiş. Bir adam ciddi şekilde trafik kazası geçiriyor. Birkaç kere ameliyat yapıldığı görülüyor. İnsanların yüzleri kanlı ve yaralı. Bir adamın ellerine iğneler saplıyorlar, bir göğse bıçak ve büyük bir enjeksiyon iğnesi saplanıyor. Bir yara dikiliyor. Kötüler tarafından yakalanan bir adam çığlık atıyor, karanlıkta çok bir şey görünmüyor ama daha sonra onun öldüğü anlaşılıyor. Sevilen bir karakter yaralanıp ölüyor. Bir kadın bir adamı yanağından öpüyor.

IMDB: 7.5/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 4/5

Dil: 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder