6 Mayıs 2021 Perşembe

Sanzoku no musume Rônya (Hırsız Kızı Ronya) (10+)


Konu:
Haydut şefinin kızı Ronya fırtınalı bir gecede doğar. 10 yaşına gelince babası Mattis’in kalesinden ormana gitme izni verilir. Cesur Ronya, ormanı ve güzelliklerini keşfederken korkar, meraklanır ve sever.

Yapım: 2014 / Japonya

Tür: Anime, Macera, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Gorô Miyazaki

Senarist: Paul Mari, Tom Pallai

Değerlendirme: 26 bölümlük, 25’şer dakikalık bölümlerden oluşan anime dizi iç ısıtan, neşelendiren, güldüren masal tadında bir yapım. Sevginin, aile olmanın, arkadaşlığın, doğanın güzelliğini anlatmış. Çizimleri anime severler için ilk başta sıkıntı oluştursa da insan alışıyor. Az bilinen Studio Ghibli yapımının yönetmeni Hayao Miyazaki’nin oğlu Gorô Miyazaki.

Anime serisinde çizgi film şiddeti diyeceğimiz ögeler mevcut. Hırsızlar, ormanda yolcuların yolunu kesiyor. Avlanıyor. Sık sık kavga ediyorlar. Bir çocuk dövülmüş, yüzü şişmiş mosmor görünüyor ve esir alınıyor. İki adam uzun süre müsabakada kavga edip birbirlerini incitiyorlar. Bir adam sürekli sinirleniyor ve bir yerlere eşya fırlatıyor. Yaşlı bir adam ölüyor ve kısa süre yası tutuluyor. Biri çocuğunu evlatlıktan reddediyor. İki çocuk ormanda yaşıyor. Ormanda hayali yaratıklar var, bazıları küçük çocuklar için görüntü ve ses itibariyle ürkütücü. Çırılçıplak bir sürü adam karda banyo yapıyor. Kadın karakterler güzel resmedilmiş, otoriter, idareci ve yöneticiler.

IMDB: 7.2/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder