27 Mayıs 2021 Perşembe

Baby's Day Out (Bebek Firarda) (7+)


Konu:
Zengin ve zeki bebek Bink’i kaçıran 3 aptal kişi bebeği ellerinden kaçırır. Hem polis hem hırsızlar bebeği ararken o, kitabındaki gibi şehri gezmektedir.

Yapım: 1994 / ABD

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Patrick Read Johnson

Senarist: John Hughes

Oyuncular: Lara Flynn Boyle, Joe Mantegna, Joe Pantoliano

Değerlendirme: Ülkemizde 90’ların sonunda en çok izlenen komedi filmlerinden biri olan yapım hala izlenir. Kocaman adamların zeki bir bebek karşısında düştükleri halleri izlemek oldukça eğlenceli. Evde Tek Başına tadında bir film. Ailece güzel vakit geçirmek isteyenler için hoş bir seçenek.

Filmde argo kullanılmış. Evli bir çift evden çıkarken öpüşüyor. Kötü adamların başına türlü türlü haller geliyor, o nedenle çok küçük çocuklarla izlenmemeli. Adamlar düşüyor, kafalarına ve vücutlarına darbe alıyor, goril tarafından saldırıya uğruyor. Bir adamın genital bölgesi alev alıyor ve o bölgeye şiddetli şekilde darbe alıyor.

IMDB 6.2/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 1/5

20 Mayıs 2021 Perşembe

Deiji (Papatya) (11+)


Konu:
Hye-young, Amsterdam’da meydanda insanların portrelerini çizen genç bir ressamdır. Kiralık katil Park Yi esas kıza âşık olur ve ona her gün papatya getirir ancak karşısına çıkmaya cesaret edemez. Bir gün Hye-Young elinde papatya ile gelen dedektifi gizli aşığı zanneder.

Yapım: 2006 / Güney Kore

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: Andrew Lau

Senarist: Gordon Chan, Felix Chong

Oyuncu: Jun Ji-Hyun, Jung Woo-sung, Sung-Jae Lee

Değerlendirme: Bir kız kütüğe vurarak suya düşüyor. Bir kadın ve erkek sarılıyor. Sarhoş bir çift öpüşerek ve gülüşerek yürüyor. Silahlı çatışma çıkıyor ve biri yaralanıyor, çok kan görülüyor. Bir adam kafasından vurulmuş şekilde yerde yatıyor. Sevilen bir karakter ölüyor. Filmde çok fazla silah kullanılıyor. Kiralık bir katil susturuculu bir tabancayla insanları öldürüyor.

Gizemle dolu, duygusal, ağır ilerleyen romantik bir film.

IMDB: 7.5/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 0/5

14 Mayıs 2021 Cuma

Miracles from Heaven (Cennetten Mucizeler) (10+)


Konu: Beam ailesinin ortanca kızları tedavisi çok zor bir hastalığa yakalanır. Kızlarının tedavisi için her kapıyı çalarlar.

Yapım: 2016 / ABD

Tür: Biyografi, Dram

Yönetmen: Patricia Riggen

Senarist: Christy Beam, Randy Brown

Oyuncu: Jennifer Garner, Kylie Rogers, Martin Henderson

Değerlendirme: Beam ailesinin gerçek yaşam öyküsünü konu alan film, ailenin annesi tarafından yazılan kitaba dayanıyor. Amerikan sinemasının Hristiyanlık-İnanç temelli filmlerinden. Burada Hristiyanlıktan çok Tanrı’ya güvenmek, inanmak, dua etmek, şükretmek, mucizeleri görmek gibi mesajlar ağırlıkta.

Bir sahnede bir adam kısa süreliğine tişörtsüz görülüyor. Bir evli çift üç sahnede kısa öpüşüyor. Ufak tefek argo ifadeler var. Karakterler tartışıyorlar. Bir kız ağacın içine düşüyor. Bir kız çok hasta oluyor ve sürekli acı çekiyor. Ona sonda takıldığı, iğne vurulduğu gösteriliyor. Hastanede hasta çocuklar görülüyor. Filmin dikkat edilmesi gereken yanı çoğunluğunun dram yüklü olması ve bazı soyut konulardan bahsedilmesi. Hassas çocuklara dikkat edilmeli. Ümit aşılayan, aile bağlarının önemini gösteren güzel bir yapım.

IMDB: 7.1/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 1/5

6 Mayıs 2021 Perşembe

Sanzoku no musume Rônya (Hırsız Kızı Ronya) (10+)


Konu:
Haydut şefinin kızı Ronya fırtınalı bir gecede doğar. 10 yaşına gelince babası Mattis’in kalesinden ormana gitme izni verilir. Cesur Ronya, ormanı ve güzelliklerini keşfederken korkar, meraklanır ve sever.

Yapım: 2014 / Japonya

Tür: Anime, Macera, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Gorô Miyazaki

Senarist: Paul Mari, Tom Pallai

Değerlendirme: 26 bölümlük, 25’şer dakikalık bölümlerden oluşan anime dizi iç ısıtan, neşelendiren, güldüren masal tadında bir yapım. Sevginin, aile olmanın, arkadaşlığın, doğanın güzelliğini anlatmış. Çizimleri anime severler için ilk başta sıkıntı oluştursa da insan alışıyor. Az bilinen Studio Ghibli yapımının yönetmeni Hayao Miyazaki’nin oğlu Gorô Miyazaki.

Anime serisinde çizgi film şiddeti diyeceğimiz ögeler mevcut. Hırsızlar, ormanda yolcuların yolunu kesiyor. Avlanıyor. Sık sık kavga ediyorlar. Bir çocuk dövülmüş, yüzü şişmiş mosmor görünüyor ve esir alınıyor. İki adam uzun süre müsabakada kavga edip birbirlerini incitiyorlar. Bir adam sürekli sinirleniyor ve bir yerlere eşya fırlatıyor. Yaşlı bir adam ölüyor ve kısa süre yası tutuluyor. Biri çocuğunu evlatlıktan reddediyor. İki çocuk ormanda yaşıyor. Ormanda hayali yaratıklar var, bazıları küçük çocuklar için görüntü ve ses itibariyle ürkütücü. Çırılçıplak bir sürü adam karda banyo yapıyor. Kadın karakterler güzel resmedilmiş, otoriter, idareci ve yöneticiler.

IMDB: 7.2/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 2/5

Dil: 1/5