13 Kasım 2020 Cuma

8-nengoshi no hanyome (8 Yıllık Nişanlılık) (13+)


Konu: Araba tamircisi Hisashi ve neşe dolu aşçı Mai nişanlanırlar. Evlenmelerine çok az bir süre kala Mai beklenmedik bir kriz geçirir. Milyonda 0.03 görülen bir hastalığa yakalanmıştır. Tümörden dolayı beyin fonksiyonları durur. Kasılmalardan dolayı kalp krizi geçirir sonra da komaya girer. Nişanlısı Mai’nin ailesine karşı çıkarak ondan ayrılmayacağını söyler. Nişanlısıyla ilgilenmeye ve beklemeye devam eder. Uzun süre komada kalan Mai uyandığında bir çocuk gibidir, adeta yeniden doğmuştur. Yıllar süren rehabilitasyondan sonra konuşmaya, yemek yemeğe, arkadaşlarıyla görüşmeye başlar. Tek sorun, o zamana kadar yanından ayrılmamış 8 yıllık nişanlısını hiç hatırlamamasıdır.

Yapım: 2017 / Japonya

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Takahisa Zeze

Senarist: Hisashi Nakahara, Mai Nakahara

Oyuncular: Tao Tsuchiya, Kanji Furutachi, Kenta Hamano

Değerlendirme: Gerçek bir hikâyeye dayanan film Japon çiftin yazdığı kitaptan senaryolaştırılmış. Filmde uçan kaçan insanlar, beklenmedik sonlar yok ama arkasında bu kadarı da olmaz diyeceğiniz gerçek bir yaşam öyküsü var.

Filmde bir erkek ve kadının kısa bir öpüşme sahnesi var. Onun dışında cinsellik adına bir şey yok. Romantik bir filmden beklenmeyecek kadar usturuplu. Hasta kızın kasılmaları, krizleri ve hastanede komadaki durumu çok gerçekçi. Küçük yaştaki çocuklarınızın korkmasına sebep olabilir.

Bunların dışında sadakatin ne olduğunu öğrenebileceğimiz bir film. Özellikle de erkeklerin daha sadakatsiz oldukları algısına karşı başrol oldukça fedakâr ve sabırlı. Sabır demişken, sabrı ve umudu da bulabileceğiniz bir film. Büyük yaştaki çocuklarınızla izlemeniz tavsiye edilir.

IMDB: 7.1/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/10

Şiddet/Korku: 2/10

Dil: 0/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder