25 Haziran 2020 Perşembe

McFarland, USA (McFarland) (10+)



Konu: Futbol koçu Jim White ve ailesi Amerika’nın en yoksul kesimlerinden birine taşınmak zorunda kalırlar. Yabancısı oldukları Hispanik kültürünü tanımaya çalışırken koç, tarlada çalışma dışında bir şey bilmeyen 7 öğrenciyi ulusal koşu yarışına hazırlamaya karar verir.


Yapım: 2015 / ABD
Tür: Dram, Biyografi


Yönetmen: Niki Caro
Senarist: Christopher Cleveland, Bettina Gilois
Oyuncu: Kevin Costner, Maria Bello, Ramiro Rodriguez


Yorum: Gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanan film hem zorlukların üstesinden gelme hem de aile bağlarını kuvvetlendirme adına motivasyon verici bir yapım.


Film sırasında evli bir çift birkaç yerde kısaca öpüşüyor ve sarılıyorlar. İki genç arasında romantik bir yakınlaşma var. Karakterlerden birinin kız kardeşinin hamile kaldığı konuşuluyor. Genç erkekler kısa şortlu koşu kıyafetleri giyiyor. Birkaç sahnede kadınlar üstü açık kıyafetli ve dar pantolonlu görünüyor. Birkaç yerde argo sözcükler kullanılıyor. Gençler ilk başlarda koça, onu aşağılamak için soyadı da olan “White, Blanco (beyaz)” diye sesleniyorlar.


Kavga kısmı yok ancak bir kavgadan sonra bir kızın dizleri kanlı gösteriliyor. Bir adam eşine bağırıyor ve duvarı yumrukluyor. Biri genç bir çocuğun yüzüne onu yaralayacak bir şey fırlatıyor. Çocuğun yüzü kanıyor. Gençler kavga ediyor. Bir çocuk intihar etmeyi düşünüyor.



Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 1/5
Şiddet / Korku 2/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder