14 Mayıs 2020 Perşembe

Hotel Rwanda (Ruanda Oteli) (15+)



Konu: Otel müdürü Paul Rusesabagina, Ruanda’da Hutuların Tutsi soykırımı başladığında otelinde birçok mülteciyi korumaya çalışır.


Yapım: 2004 / ABD
Tür: Dram, Tarih, Biyografi


Yönetmen: Terry George
Senarist: Keir Pearson, Terry George
Oyuncu: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix


Değerlendirme: Film, 1994’te meydana gelen 800 binden fazla insanın öldürüldüğü düşünülen Ruanda Soykırımı’ndan gerçek bir yaşam öyküsü sunuyor. Güzel kısımlarından biri de olayları çıplaklığıyla, olabildiğince tarafsız ele almış olması. Soykırım sırasında Ruandalıların, Birleşmiş Milletlerin, Batının ve birçok tarafın iç yüzünü gözler önüne sermiş. Yapım aynı zamanda tam bir yıldız geçidi.


Filmde şiddet sahneleri oldukça fazla. Kesinlikle küçük çocuklarla izlenecek bir yapım değil ancak gençlerle izlenebilir, hatta tartışılabilir. Film boyunca, yağmalanan/yakılan evler, patlamalar, askerler, silahlar, katledilen insanlar ve cesetler görülüyor. Bir sahnede küçük bir çocuk kana bulanmış ancak filmin geri kalanında pek fazla kan yok.


Filmde içki ve puro muhabbeti çok geçiyor ve tüketimi görülüyor. Birkaç yerde küfür geçiyor. Bir çift, karı koca, birkaç yerde öpüşüyor ve sarılıyor. Bikini giymiş bir kadın kısaca gösteriliyor. Bir sahnede neredeyse çıplak kadınlar ve çocuklar esir alınmış durumdalar. Bir adam yarı çıplak görünüyor. Kısa bir an annesinin göğsünden süt emen bebek gösterilmiş.




Filmin içerik dereceleri:
Müstehcenlik: 2/5
Şiddet/Korku: 4/5
Dil: 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder