20 Aralık 2018 Perşembe

Big Hero 6 (6 Süper Kahraman) (5+)




Konu: Hikâye hayali şehir San Fransokyo’da geçer. 14 yaşındaki zeki başkahramanımız Hiro, robot dövüşlerine düşkün bir çocuktur. Dövüşlerden iyi para kazanabileceği bir robot da tasarlamıştır. Okul ona göre bir yer değildir. Abisi Tadashi onu bir gün Hiro’nun deyimiyle ineklerin bulunduğu üniversitesine götürür. Laboratuvarı, arkadaşlarını ve icadı Baymax’i tanıtır. Sağlık robotu olan Baymax ve büyük mucit Profesör Callaghan onu çok heyecanlandırır.

Okula girmek için yaş şartı yoktur. Hiro’nun sergide kendini gösterme fırsatı vardır. Beyinle kontrol edilen ve başka bir çığır açacak gibi görünen mikrobotları herkesi büyüler. Gösterisinden sonra iki teklif gelir. Ya robotlarını bir şirkete satacaktır, ya da okula girip onları geliştirecektir. Ancak o gece hem mikrobotlarını, hem de çok değerli bir varlığını kaybedecek bir hadise yaşanır. Böylece Baymax ile bir maceraya başlar.

Yapım: 2014 / USA

Tür: Animasyon, Macera, Aksiyon

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams

Senarist: Jordan Roberts, Robert L. Baird

Oyuncular: Jamie Chung, Ryan Potter, Scott Adsit

Yorum: Gelecekten, bol maceralı, komik, duygusal; arkadaşlığın, üretmenin, birlik olmanın, sevdiklerimizi kaybetmenin işlendiği filmde Japon ve Amerikan kültürü iç içe geçmiş durumda. Tüm aile bireylerinizle üzerinde konuşarak izleyebileceğiniz bir film.

Filmin içerik dereceleri: Kids-in-mind.com

Cinsellik: 1/10
Şiddet/Korku: 4/10
Dil: 1/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder