27 Aralık 2018 Perşembe

A Stork’s Journey (Bak Şu Leyleğe) (7+)




Konu: Serçe Richard, yumurtadan çıkmadan önce anne ve babasını kaybeder. Onu  leylekler evlat edinir. Kış gelip de leyleklerin göç etme zamanı geldiğinde gerçeği Richard’a söylerler ama o kendisinin leylek olduğuna inanmaktadır. Richard’ın serçe bedeni yolculuğa dayanamayacaktır. Aile çok istemese de, bir sabah onu yuvada bırakıp giderler. Richard da böylece yeni arkadaşları Baykuş Olga ve Muhabbet Kuşu Kiki ile Afrika’ya yolculuğa başlar.

Yapım: 2017 / Almanya

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Yönetmen: Toby Genkel, Reza Memari

Senarist: Jeffrey Hylton, Reza Memari

Oyuncu: Tilman Döbler, Cooper Kelly Kramer, Shannon Conley

Yorum: Farklı ülkeleri ve hayvanlar alemini tanıtan bir film. İçerisinde; aile, kardeşlik, arkadaşlık, dayanışma, kararlılık, bireysel değer ve farklılıklarımızla barışık olma gibi değerleri bulabilirsiniz.
Ancak; Bir yerde Baykuşun hamburger çaldığını ve kısacık bir yerde flörtten bahsettiklerini söylemek gerekiyor. Türkçe dublajı çok iyi değil. Serçeyi avlamaya çalışan yarasa ve karga gibi hayvanlar 7 yaşından küçükler için korkutucu olabilir.

Filmin içerik dereceleri: commonsensemedia.org

Cinsellik: 0/5
Şiddet: 3/5
Dil: 0/5


20 Aralık 2018 Perşembe

Big Hero 6 (6 Süper Kahraman) (5+)




Konu: Hikâye hayali şehir San Fransokyo’da geçer. 14 yaşındaki zeki başkahramanımız Hiro, robot dövüşlerine düşkün bir çocuktur. Dövüşlerden iyi para kazanabileceği bir robot da tasarlamıştır. Okul ona göre bir yer değildir. Abisi Tadashi onu bir gün Hiro’nun deyimiyle ineklerin bulunduğu üniversitesine götürür. Laboratuvarı, arkadaşlarını ve icadı Baymax’i tanıtır. Sağlık robotu olan Baymax ve büyük mucit Profesör Callaghan onu çok heyecanlandırır.

Okula girmek için yaş şartı yoktur. Hiro’nun sergide kendini gösterme fırsatı vardır. Beyinle kontrol edilen ve başka bir çığır açacak gibi görünen mikrobotları herkesi büyüler. Gösterisinden sonra iki teklif gelir. Ya robotlarını bir şirkete satacaktır, ya da okula girip onları geliştirecektir. Ancak o gece hem mikrobotlarını, hem de çok değerli bir varlığını kaybedecek bir hadise yaşanır. Böylece Baymax ile bir maceraya başlar.

Yapım: 2014 / USA

Tür: Animasyon, Macera, Aksiyon

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams

Senarist: Jordan Roberts, Robert L. Baird

Oyuncular: Jamie Chung, Ryan Potter, Scott Adsit

Yorum: Gelecekten, bol maceralı, komik, duygusal; arkadaşlığın, üretmenin, birlik olmanın, sevdiklerimizi kaybetmenin işlendiği filmde Japon ve Amerikan kültürü iç içe geçmiş durumda. Tüm aile bireylerinizle üzerinde konuşarak izleyebileceğiniz bir film.

Filmin içerik dereceleri: Kids-in-mind.com

Cinsellik: 1/10
Şiddet/Korku: 4/10
Dil: 1/10