26 Mayıs 2022 Perşembe

Beyaz Melek (13+)

Konu: Kemoterapiden kaçan aşiret lideri Diyarbakırlı Mala Ahmet, İstanbul’da kendini bir huzurevinde bulur.

Yapım: 2007 / Türkiye

Tür: Dram, Yerli

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Senarist: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncu: Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Kenter, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Tanış, Erol Günaydın

Değerlendirme: Filmin en büyük eksisi ajitasyon üzerine kurulmuş olması, en büyük artısı da oyuncuları. Şimdi çoğu hayatını yitirmiş usta oyuncuların yıldızlar geçidi gibi. Mükemmel bir film değil ama ailenin önemini, anne baba sevgisini ve fikirlere saygı duymayı işleyen bir yapım. Oldukça duygusal ve iyi ve kötülerin çok keskin olduğu masalsı bir anlatımı var.

Şiddet dozu çok yüksek olan filmde dikkate alınması gereken yerler var. İnsanlar birbirlerini tokatlıyor. Biri küfürlü konuşarak yaşlı birine eziyet ediyor, dayak atıyor. Bir adam bir kadının boğazını sıkıyor. Bakıcılar tarafından çok acı ve çirkin şekilde yıkanan yaşlıların arkadan çıplak bedenleri görülüyor. Silahlar gösteriliyor. Öldürülen bir adam haberlerde gösteriliyor. Sevilen karakterler ölüyor. Bir adam Allah’a isyan ediyor diye iki adam arasında tartışma çıkıyor. İki adam karılarıyla birlikte olma mesajı veren hareketlerde bulunuyor.

IMDB 6.4/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet / Korku: 4/5

Dil: 1/5

19 Mayıs 2022 Perşembe

Lost Room (Kayıp Oda) (15+)

Konu: Dedektif Joe’nun küçük kızı açıp kapandıkça kendini yenileyen gizemli bir motel odasında kaybolur.

Yapım: 2006 / ABD

Tür: Aksiyon, Gizem, Gerilim, Dizi

Yönetmen: Craig R. Baxley, Michael W. Watkins

Senarist: Laura Harkcom, Christopher Leone, Paul Workman

Oyuncu: Peter Krause, Julianna Margulies, Peter Jacobson

Değerlendirme: 6 bölümlük bir mini gizem dizisi. Sonu itibariyle oldukça eleştirilmişti. Ancak bu tarz sevenler için güzel bir seçenek.

Dizide kızını çok seven ve onunla arası iyi olan bir baba bulunuyor. Dil kullanımı polisiye bir diziye göre orta seviyede ama argo ve küfürler az da olsa var. İki kişinin kısa süreliğine öpüşmesi görülüyor. Bu sahneden sonra yatakta görünüyorlar ancak çıplaklık yok. Şiddet unsurları barındırıyor. İnsanlar çok kez kavga ediyor. Silahlar ve kan kullanılmış. İki adama yakından ateş ediliyor. Birinin yarası iyileşirsen yakın planda görülüyor. Birkaç kişi ölüyor. Biri alevler içinde görünüyor. Yanmış cesetler kısa süreliğine de olsa gösteriliyor.

IMDB 8.1/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 2/5

13 Mayıs 2022 Cuma

Kimi no Na wa (Senin Adın) (13+)

Konu: Birbirine yabancı ve farklı şehirlerde yaşayan iki genç aralarında garip bir bağ fark eder.

Yapım: 2016 / Japonya

Tür: Dram, Fantastik, Gizem, Anime, Romantik, Komedi

Yönetmen: Makoto Shinkai

Senarist: Makoto Shinkai

Değerlendirme: Konusu bir hayli ilgi çekici anime farklı bir tarza sahip. Birbirlerinin yerine geçen gençleri anlatan yapım oldukça beğenilen filmlerden. “Your Name” olan İngilizcesi ile de ünlü.

Anime sırasında bir genç kız iki kez göğüslerini avuçluyor ve şaşırıyor. Bir kez de aynada bakıyor ama göğüs gösterilmemiş. Bir yere düşen meteordan ve ölülerden bahsediliyor. Animede bolca reenkarnasyon ve Japonlara özgü inanışlar var. Sürekli mabet bahsi geçiyor. Hatta biri geçmişe gidiyor. Animenin en olumsuz özelliği ise gençlerin küfür ediyor ve kabaca konuşuyor olması.

IMDB 8.4/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik:1/5

Şiddet/Korku: 0/5

Dil: 3/5

6 Mayıs 2022 Cuma

Imagine That (Hayal Et) (6+)

Konu: Finans kariyerinin zirvesindeki bir adam küçük kızıyla bir hafta geçirmek zorunda kalır. Bu süre zarfında kızının hayali dünyası ona bazı sorularının cevabını verir.

Yapım: 2009 / ABD

Tür: Dram, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Karey Kirkpatrick

Senarist: Ed Solomon, Chris Matheson

Oyuncu: Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Yara Shahidi

Değerlendirme: Bir baba ile kızının ilişkisini gösteren iç ısıtan bir film. Başrol, ilk başlarda babalık noktasında tökezlese de sonlara doğru durumu iyi kurtarıyor.

Filmde bir kadın bir organizasyonda sevgilisi ile görülüyor. Birkaç yerde argo ifade kullanılmış. Bir adam toplantıda kızıp bağırıyor. Eğlenceli olsun diye bazı hafif şiddet sahneleri var. Bir adam çocuk oyun havuzunda çocukların top saldırısına uğruyor mesela. Baba olmakla alakalı ipuçları barındıran yapım zaman geçirmek için izlenecek güzel bir seçenek.

                           

IMDB 5.6/10

Filmin içerik dereceleri:

Müstehcenlik: 0/5

Şiddet/Korku: 1/5

Dil: 1/5